Äppelsill (igen)
Hittade även ett annat recept som kan vara värt att testa!
Äppelsill
1 burk 5-minuterssill, 420 gr
2 st äpplen
½ dl persilja, fint hackad
1 st purjolök, 8 cm bit fint hackad
1 dl creme fraiche
1 dl majonäs
2,5 msk koncentrerad äppeljuice
salt och svartpeppar
Till garnering:
1 st rött äpple, fint hackad
dill eller gräslök
- Låt sillbitarna rinna av i ett durkslag. Finhacka äpplen, persilja och purjolök. Blanda samman med creme fraiche och majonäs. Smaka av med äppeljuice, salt och svartpeppar
- Dela sillbitarna och blanda ner i såsen. Låt stå ett dygn
- Lägg upp i snapsglas och garnera med fint hackat äpple, dill eller gräslök
Det överstrykna kan man göra om sillen ska serveras försig
Äppelsill
1 burk 5-minuterssill, 420 gr
2 st äpplen
½ dl persilja, fint hackad
1 st purjolök, 8 cm bit fint hackad
1 dl creme fraiche
1 dl majonäs
2,5 msk koncentrerad äppeljuice
salt och svartpeppar
Till garnering:
1 st rött äpple, fint hackad
dill eller gräslök
- Låt sillbitarna rinna av i ett durkslag. Finhacka äpplen, persilja och purjolök. Blanda samman med creme fraiche och majonäs. Smaka av med äppeljuice, salt och svartpeppar
- Dela sillbitarna och blanda ner i såsen. Låt stå ett dygn
- Lägg upp i snapsglas och garnera med fint hackat äpple, dill eller gräslök
Det överstrykna kan man göra om sillen ska serveras försig
Kommentarer
Trackback