Äppelkaka
Ett recept jag inte testat ännu...
4-5 äpplen
150 g smör
2 dl havregryn
2 dl mjöl
2 dl socker
½ dl grädde
½ dl sirap
½ tsk bakpulver
1 msk riven färsk ingefära
- Lägg de skalade och skivade äpplena i en ugnsfast form
- Smält smöret i en inte allt för liten kastrull, och rör sedan ner övriga ingredienserna
- Bred blandningen över äpplena och grädda i 175° ca25 minuter
Serveras med matlagningsyoghurt kryddad med lite kanel, vanilj och flytande honung
4-5 äpplen
150 g smör
2 dl havregryn
2 dl mjöl
2 dl socker
½ dl grädde
½ dl sirap
½ tsk bakpulver
1 msk riven färsk ingefära
- Lägg de skalade och skivade äpplena i en ugnsfast form
- Smält smöret i en inte allt för liten kastrull, och rör sedan ner övriga ingredienserna
- Bred blandningen över äpplena och grädda i 175° ca25 minuter
Serveras med matlagningsyoghurt kryddad med lite kanel, vanilj och flytande honung
Kommentarer
Trackback